Ekmeğimizdeki düşman gluten! Gluten bağırsaklara zarar veriyor

Ekmeğin mayalanmasını sağlayan gluten, bağırsaklara zarar veriyor. Demans ve Alzheimer riskini artırıyor. Dr. David Perlmutter, uyarıyor: Sakın tüketmeyin!

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :10 Mart 2019
Ekmeğimizdeki düşman gluten! Gluten bağırsaklara zarar veriyor

İÇİNDEKİLER



A
BD'Lİ Nörolog ve Beslenme Uzmanı Dr. David Perlmutter, ekmekten kreme kadar pek çok üründe bulunan glutenin, nörolojik hastalıklara neden olduğunu söyledi. Şu bilgileri verdi: Buğday, arpa ve çavdarda bulunan gluten, sanıldığı kadar masum değil. Hemen herkeste teşhisi konulamamış gluten hassasiyeti mevcut. Gluten hassasiyeti, bağırsak rahatsızlıklarından nörolojik hastalıklara kadar pek çok sağlık sorununa neden olur. Nedeni açıklanamayan baş ağrısı, kaygı ve gerginliğin altında hep 'gluten' vardır. Gluten bugün el kremlerinden, dondurmaya kadar pek çok üründe hayatımıza dokunmaktadır. Bugün, otizm bile gluten hassasiyetinden kaynaklanır. Yapışkanlık özelliği olan glüten, besinlerin parçalanmasını ve emilimini engeller. Bağırsakta sindirilmemiş gıda kalıntısına neden olur ki bu da mide bulantısı, karın ağrısı, ishal ve kabızlığı beraberinde getirir. Diyabet riskini artıran gluten, Alzheimer ve epilepsiye neden olur. Glutensiz beslenmek ise tüm bu hastalıkları önler.




ŞİFANIN 'TURUNCU' HALİ
GÜÇLÜ bağırsaklar, güçlü beyin anlamına geliyor. Bağırsakları koruyan her besin, beyin hücrelerini de güçlendiriyor. Lifli yapısı ile balkabağı, bağırsakların çalışmasını düzenliyor. Beyin hastalıklarını önlüyor. Alzheimer, epilepsi, Parkinson ve şizofreniyi önlüyor.


ANTİBİYOTİKTE KANSER GİZLİ
Bakterilerle mücadelede kullanılan antibiyotik, bağırsaklara zarar vererek, sindirim rahatsızlıklarını beraberinde getirir. Hazımsızlığa neden olur. Araştırmalara göre antibiyotik kullanan kadınlar meme kanserine daha çabuk yakalanıyor.




BU ÇİKOLATA İYİLEŞTİRİR

Malzemeler: 120 ml krema 1 çay kaşığı badem, portakal fındık aroması, bitter çikolata, kakao ve fındık

Hazırlanışı: Kremayı tencerede ısıtın. İçine aromayı ekleyin ve çikolatanın üzerine dökün. Pürüzsüz karışım elde edin. 2 saat bekletin. Karışımdan aldığınız küçük parçaları yuvarlayıp toplar haline getirin. Bir gece dolapta bikleyen topları ertesi gün kakao ve fıstığa bulayın.

VÜCUDUN İKİNCİ BEYNİ BAĞIRSAK - DR. DAVID PERLMUTTER / 13

HAZIRLAYAN : SİNEM UYSAL

BİTTİ