Tıptaki teknolojik gelişmeler ve yaşam kalitesinin artması, insan ömrünü uzattı. Ancak beslenme alışkanlıklarındaki değişim,
'hastalıklarla' geçen süreyi uzattı. Yanlış beslenmenin neden olduğu hastalıkların başında gelen
diyabet, yediden yetmişe herkesi tehdit etmeye başladı.
ABD'li Beslenme Uzmanı Dr. Mark Hyman, şeker hastalığıyla mücadelede doğru beslenmenin önemini vurguladı. Şu bilgileri paylaştı...
TRANS YAĞ=HASTALIK
Doğru besinlerin doğru oranda tüketimi ve hareketli bir yaşam, sağlıklı bir hayatın kapılarını aralıyor. Tarlada yetişen
doğal besinlerin tüketimi, vücudun bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Zamandan kazanma adına üretilen
hazır ve paketli gıdalar ise sağlığımızla oynuyor. Trans yağ içeren bu besinler, hastalıkların
'ana' nedenini oluşturuyor. Vücudun tanımadığı katkı maddeleri ile dolu olan bu besinler,
diyabetten kansere yüzlerce hastalığa neden oluyor.
KAN ŞEKERİNİ DENGELER
Vücut,
yağsız yaşayamaz. Sağlıklı yağları yeterli oranda almamak, vücudun çökmesine neden olur. Sağlıklı yağların başında Omega-3 yağ asitleri gelir. Hücre dokularını yenileyen Omega-3, diyabetten korur. Sağlıklı bir vücut için en faydalı yağlar şöyledir:
Balık: Omega- 3'ten zengin içeriği ile balık, kan şekerini dengeler. Vücuda güç verir. Sardalye, hamsi ve somonu bolca tüketin.
Zeytin: Sağlıklı doymamış yağlar içeren
avokado ve zeytin, vücudu hastalıklardan korur.
Zeytinyağı: En faydalı yağlardan biridir. Kan şekerini dengeler.
Ceviz yağı: Salatalara lezzet katar. Vücuda güç verir. Hastalıklardan korur.
Kırmızı et: Doğal otlaklarda yetişen hayvanların
etleri, vücuda güç verir.