Geleneksel beslenme alışkanlıklarından
uzaklaştıkça,
kronik hastalıkların
görülme sıklığı
arttı.
Kanser,
diyabet, tansiyon,
kolesterol
ve kalp hastalıkları
tüm dünyada
milyonlarca insanı
tehdit etmeye başladı.
Ömrü kısaltan hastalıklardan
diyabetle mücadelede
tıbbi gelişmeler ne yazık
ki sınıfta kaldı.
ABD'li Beslenme Uzmanı Dr. Mark Hyman, diyabetin doğru beslenmeyle
iyileşeceğini vurguladı.
Şu bilgileri paylaştı...
'TOPRAKTA' YETİŞSİN
Diyabet, adıyla bile korkutan bir hastalık. Tüm dünyada milyonlarca kişinin mücadele ettiği bu hastalığın tedavisinde beslenmenin büyük önemi var. Hastaların kafasında her besinin diyabet için zararlı olduğu imajı bulunuyor. Bu nedenle hastalar, kan şekerlerini dengelemek için doğru beslenmek yerine
ilaca bağımlı yaşamaya başlıyor. Oysa toprakta yetişen her besin, vücudumuz için sağlıklı. Bu besinleri doğru tüketmek, hastalıklara karşı korur.
İLAÇ GİBİ FASULYE!
Protein dendiğinde akıllara yalnızca
kırmızı et geliyor. Fazla tüketildiğinde riskli olan kırmızı ette bulunan protein, kuru baklagillerden sebzelere kadar pek çok gıdada mevcut. Tokluk süresini uzatan, vücudun bağışıklığını güçlendiren protein doğru oranda tüketildiğinde
kan şekerini dengeler ve diyabetten korur. Şekersiz bir hayat için sofranızda yer vermeniz gereken protein kaynakları şunlardır:
Baklagiller: Kırmızı ve yeşil mercimek, nohut, bezelye, kuru fasulye ve barbunyada bulunur. Kan şekerini dengeler.
Kırmızı meyveler: Yaban mersini, kiraz, böğürtlen ve ahududunu
günde yarım fincan kadar yemek kan şekerinin yükselmesini engeller.
Erik: Şeftali, nektari ve erik gibi çekirdekli meyveler, lif deposudur. Günde 1-2 adet yemek sağlığı korur.
Kuruyemiş: Sofranızdan eksik etmeyin. Kilo vermeye yardımcı olan kuruyemişler, kan şekerinin dengelenmesini sağlar. Çiğ olanları tercih etmek gerekir. Badem, ceviz ve fındığı günde bir avuç kadar tüketebilirsiniz.