Mutfaktaki doğal besinler, hastalıkların tedavisine yardımcı oluyor. Toprakta yetişen, doğal ve işlenmemiş olan besinler; kanserden kalbe, diyabetten tiroide kadar yüzlerce hastalıkla mücadele ediyor. Doğru ve ölçülü tüketmek, sağlıklı bir hayatın kapılarını aralıyor. Kitapları tüm dünyada satış rekorları kıran ABD'li Diyetisyen Dr. David Grotto, mutfaktaki şifalı besinlerin faydalarını açıklıyor:
DİYABETİN İLACI CEVİZ...
En sevilen ve en çok tüketilen kuruyemişlerden ceviz, şifa dağıtıyor. Güçlü bir folik asit kaynağı olan ceviz; meme, prostat ve kolon kanserine karşı koruyor. Şekli beyne benzetilen ceviz, 'beynin gıdası' olarak da adlandırılıyor. Günde 20 gram (yaklaşık bir avuç) ceviz yemek, hafızayı güçlendiriyor. Yaprakları ağrı kesici etki gösteren cevizin diğer faydaları şöyle sıralanıyor:
ŞİFAYI YUDUMLAYIN
Sohbetlere eşlik eden çay, sağlığı da koruyor. İçerdiği faydalı bileşenler ile vücudu zararlı toksinlerden temizliyor. Çin ve Japonya'da hazımsızlık ve yorgunluğun önlenmesinde, idrar yolları ve beyin fonksiyonlarının düzenlenmesinde kullanılıyor. Kanserden Alzheimer'a kadar pek çok hastalığa iyi gelen çayın diğer faydaları şöyle sıralanıyor:
ÇİKOLATA GÜZELLEŞTİRİR
'Sevmem' diyenin hiç olmadığı çikolata, sağlıklı bir hayatı destekliyor. Çikolatanın faydaları şöyle sıralanıyor:
VİTAMİN DEPOSU
Baharın simgesi olan çilek, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde kalp hastalıklarından kansere kadar pek çok rahatsızlığa savaş açıyor. 8 adet çilek, portakaldan daha fazla C vitamini içeriyor. Dişleri güçlendiren çilek, boğaz enfeksiyonlarını da iyileştiriyor. Böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı oluyor. Ağız kokusu şikayetlerini azaltıyor. Diğer faydaları şöyle sıralanıyor:
HAYAT KURTARAN BESİNLER - DR. DAVİD GROTTO
HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL
YARIN: DOMATES EGZAMADAN KORUR