Vücudun en hayati organı beyin, yanlış beslenme alışkanlıklarından olumsuz etkileniyor.
ABD'li Dr. Michelle Schoffro Cook, geçirdiği kısmi felç sonrası kendisine uyguladığı diyetle nörolojik hastalıklara derman oluyor. Sağlıklı bir beyne sahip olmanın şifrelerini açıklayan Dr. Cook,
diyet ve gazlı içeceklerdeki tehlikeye vurgu yapıyor. Bu içeceklerin düzenli tüketildiğinde
felç ve Alzheimer riskini artırdığını söylüyor. Şu bilgileri veriyor...
180 KAT DAHA TATLI...
Zayıflamak uğruna tüketilen diyet içecekler, sağlığımızla oynuyor.
Aspartam isimli, çay şekerinden
180 kat daha fazla tatlı olan katkı maddesini içeren bu içecekler, hem vücudu hem de beyni tüketiyor. Yapılan araştırmalara göre diyet içeceklerin fazla tüketimi, beyin tümörü riskini artırıyor. Zayıflamak için tercih edilen bu zehir,
inme ve kalp krizine neden oluyor. ABD'de yapılan araştırma bu içeceklerin tehlikesini gözler önüne seriyor. Depresyon riskini yüzde 30 oranında artıran diyet ve
gazlı içecekler, beyin hormonlarında dengesizliğe neden oluyor. Vücudun iyi hissetmesini sağlayan depomin hormonunun üretiminde bozulmalara neden olarak Parkinson'a yakalanma riskini artırıyor.
Ağrıyı ve depresyonu önleyen
serotonin hormonunun salgılanmasını bozarak
agresif davranışlara neden oluyor.
ADAÇAYI İÇİN...
Beyin sağlığı ve zihinsel aktivite konusunda
bitkiler kurtarıcı oluyor. Doğada bulunan bu otlar, beyin hastalıklarının önlenmesini sağlıyor. Yapılan araştırmalara göre
adaçayı, hafızayı güçlendirici etki gösteriyor. Kişinin duygu durumunu iyileştiriyor.
Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltıyor. Bununla da kalmayan adaçayı,
DNA hasarlarını onarıyor. Beyin kanserine karşı koruma sağlıyor. Kadınlarda
menopoz şikayetlerini azaltmaya yarayan adaçayı, kalp hastalığına karşı da koruyor. Öte yandan
soğan, kereviz yeşilbiber de beyni güçlendiren besinler arasında yer alıyor.