Modern çağ, hastalıkları da beraberinde getiriyor. Hareketsiz yaşam, paketli gıdaların bol tüketimi, sağlığımızla oynuyor. Hemen herkes kronik hastalıklardan yakınıyor, çocuklarda erken yaşta ergenlik, kadınlarda erken yaşta menopoz görülüyor.
ÜÇ ÖĞÜN ZARARLI
Dünya, hastalıklarla mücadele ederken Japonya hem uzun yaşamı, hem de düşük hastalık oranı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Japon Dr. Yoshinori Nagumo, hastalıkların tek sebebinin aşırı yemekten kaynaklandığını belirtiyor. 63 yaşında olmasına rağmen hala 40'lı yaşlarda gibi görülen Dr. Yoshinori Nagumo, günde tek öğün beslenmenin faydalarını sıralıyor. Sağlıklı ve genç bir yaşamın sırrını açıklıyor... Hemen herkes, günde üç kez yemek yemenin faydalarını sıralıyor. Bense tüm bunlara hayır diyorum. Yetersiz beslenirsek kesinlikle hasta oluruz, fakat vücudumuzdaki yaşama gücü genleri o hastalıkları tedavi etmek ve önlemek için çalışır. Aşırı yeme alışkanlığı sonucunda ise insanlar hastalanır ve buna rağmen alışkanlıklarını kolay kolay bırakamazlar. Kanser, kalp, beyin ve diyabet gibi ölümcül hastalıkların hepsi, aşırı yemek yemekten kaynaklanmaktadır.
GENÇ BİR CİLT...
Kaç yaşında olursanız olun genç, sağlıklı ve zinde bir hayat sürdürebilmek için beslenme alışkanlıklarını yeniden düzenlemek gerekir. Özellikle de doyana dek yemeyi bırakmanız kaçınılmazdır. Günümüzde insanlar diyeti zayıflamak için yapar. Ancak benim önerdiğim tek öğün beslenme yönteminin amacı pürüzsüz bir cilt ve ince bir beldir. Sağlıklı olduğunuzun göstergesi, dış görünüşün genç ve güzel olmasından geçer. İnsan vücudu, aç kalmaya adaptasyon sağlayacak şekilde geliştirilmiştir. Aksine insanlar yemek yediğinde kendilerini yorgun hissederler. Vücudumuz açlığa karşı güçlüdür, ama tokluğa uygun değildir. İnsanlar, bir günde tüketilen enerji miktarını tek bir öğünde alır ve bunu üç öğün boyunca tekrarlar. Kilo alımıyla birlikte en sık görülen hastalık, diyabettir. Günümüzde şeker hastalığı kalp ve kanser hastalıklarının sayısını geçmiştir.
PİRİNÇ FAYDALI AMA...
Dünya Sağlık Örgütü tarafından açıklanan verilere göre Japon erkekler 80, kadınlar ise 87 yıl yaşıyor. Durum böyle olunca gözler, Japon mutfağına çevriliyor. Oldukça hafif ve sağlıklı besinlerden oluşan Japon mutfağında menüler pirincin etrafında dönüyor. Öğünler bir tas çorba ve birkaç farklı yemek içeriyor. Çok daha az baharatlı besinleri tüketiliyor. Bir Japon, senede 53 kilo balık tüketir. Bu ABD ve İspanya'dakinin iki katıdır. Japonlar, ihtiyaçları olan proteini soya fasulyesinden alıyor.
JAPONLARIN BESLENME SIRLARI - DR. YOSHINORI NAGUMO
HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL
YARIN: MEYVELERİ KABUĞUYLA YİYİN!