Ramazan sofraları, iştah kabartıyor. Karbonhidrat ve şeker ağırlıklı
sahur ve
iftar yemekler, sağlığı bozuyor. Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, sağlıklı bir
Ramazan geçirmek için önerilerini sıralıyor...
Ekmek, makarna ve pilav gibi karbonhidrat içeren besinlerin sanılanın aksine tok tutmayacağını belirten Fitoterapi Uzmanı Dr. Aktaş, "Bu besinler
kan şekerini hızla yükseltip düşürdüğü için gün içinde daha çok acıkırsınız" uyarısında bulunuyor. Şu bilgileri veriyor:
Doğru bir sahur için tereyağına kırılmış
iki yumurta, yanında bir parça
peynir, üzerine
zeytinyağı gezdirilmiş
zeytin ve
mevsim salatası ile açlık hissini bastırır.
Uzun süren açlıktan sonra oluşabilecek mide ve bağırsak problemlerine karşı
ıhlamur ve adaçayı için.
İftardan
sahura kadar her
yarım saatte bir su içerek vücudunuzun ihtiyacı olan suyu geri kazanabilirsiniz.
Bamya, harika bir iftar yemeğidir. Sindirimi kolaylaştıran, mideyi koruyan bamyaya iftar sofranızda bol bol yer verin.
Kemik suyuyla yapılan
sebze ve
mercimek çorbalarını da tüketin.
Çok
çay içerseniz gündüz çok susarsınız. Eğer içmek isiyorsanız
çayı suyla için.
Orucunuzu bir
hurma ya da
birkaç tane zeytinle açın.