Yanlış beslenme ve hareketsiz yaşam, hastalıkları beraberinde getiriyor. Toprakta yetişen besinlerin yerine tüketilen
paketli gıdalar, hasta ediyor.
Kronik hastalıkların görülme sıklığı
güç geçtikçe artıyor. Bir ada ülkesi olan
Japonya ise uzun yaşamı ile dikkat çekiyor. Kronik hastalıkların oldukça az görüldüğü bu ülkenin beslenme şekli, tüm dünyada sağlıklı bir hayatın olmazsa olmaz adresini oluşturuyor.
63 yaşında olmasına rağmen hala 40'lı yaşlarda gibi görülen Dr. Yoshinori Nagumo, az yemek yemeyi öneriyor. Açlığın insan vücudu için faydalarına değinen Dr. Nagumo, şunları söylüyor...
PİLAV VE BALIK
Sağlıklı kilo vermek, kiloları korumak ve en önemlisi sağlıklı kalabilmek için öğünleri sadeleştir- mek önem taşıyor. Bunun yanı sıra tüketilen porsiyonların oldukça küçük olması gerekiyor. Bir öğününüzde küçük bir kase çorba, beyaz ya da siyah pirinçten yapılmış pilav ve çok az ve balık tüketmek, o öğünün hem sağlıklı olmasını sağlıyor hem de uzun süre tok tutuyor. Düzenli olarak sade öğün diyetini uygulamak
midenin bir öğünde üçte birini dolduruyor. Yani doymak için tabaklar dolusu yemek gerekmiyor. Önerdiğim bu beslenme tarzı ile kilolu olanlar zayıflayabilir, ideal kilosunda olanlar ise kilolarını koruyabiliyor. Beynin ihtiyacı olan şeker, doğada bolca bulunuyor. Meyvelerdeki şeker, sağlığa olan faydasıyla dikkat çekiyor. Günümüzde herkes meyveleri kabuğunu soyarak tüketiyor.
Bunun yerine elma, kivi, armut ve şeftaliyi kabuğuyla yemek gerekiyor.
GENÇLEŞTİRİR...
Meyve kabuğu mucize yaratıyor. Kabuğu soyulduğunda elma oksitleniyor ve kızıllaşıyor. Ancak soyulmadığında oksitlenme görülmüyor. Bu durum, elma kabuğunun antioksidan etkisini gösteriyor. Güçlü bir antioksidan olan elma, bağırsakların çalışmasını sağlıyor, vücudu gençleştiriyor yaraların hızlı iyileşmesini sağlıyor ve sağlığı koruyor.