Beynin lezzetli düşmanı patates kızartması

İnsan ömrünün uzamasıyla birlikte, nörolojik hastalıklar kendini gösteriyor. Alzheimer, Parkinson ve demans, hayatı tehdit ediyor. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, unutkanlığın asıl nedeninin, tükettiğimiz besinler olduğunu söylüyor. "Araştırmalara göre işlenmiş besinlerde bolca bulunan trans yağ, hafıza problemlerine yol açar" diyor. Trans yağın raf ömrü uzun pişmiş ürünler, süt tozları, hazır satılan pişmiş hamur işleri, kurabiyeler, börekler, kekler, pastalar, pizza hamuru, kraker, cips, katı bitkisel yağ, patates kızartması, kızarmış tavuk, nugget ve tavada balıkta bulunduğunu belirten Dyt. Kandıralı, bu besinlerin kolesterolü yükselterek kalp hastalıklarına da neden olduğunu vurguluyor.

KAJU VE FINDIK YİYİN
Dyt. Kandıralı, sağlıklı bir hayat için önerilerini şöyle sıralıyor: "Kızartmalardan uzak durulmalıdır. Hazır salata sosları yerine kendi sosunuzu kendiniz hazırlayın. Soğuk preslenmiş sızma zeytinyağı, keten tohumu yağı veya susam yağı tercih edin. Ceviz, kaju, fındık, badem tüketin. Kalp ve beyin dostu avokado yiyin."

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.