Sağlığını baharatla

Havaların ısınmasıyla mangal sezonu açıldı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Aslıhan Altuntaş, mangal severleri uyardı. Sağlıklı bir mangal için dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı...
Tavuk eti tercih edin: Mangalda az yağlı etler tercih edin. Bunun yanında et türü olarak tavuk eti tercih edin. Kırmızı etlerde kanserojen riski daha fazladır.
Baharatlarla marine edin: Etin; nane, defne, kekik ve kırmızıbiber gibi antioksidan içren baharatlarla marine edilmesi, kanserojen riskini azaltır.
15-20 cm'lik mesafe şart: Pişme aşamasında kömür ateşiyle etlerin arasına 15-20 cm'lik mesafe koymak gerekir. Ateş harlıyken değil, köz haline geldiğinde pişirmek gerekir.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.