Çölyakın şakası yok! İşte uzak durulması gereken besinler...

Ekmek, makarna ve paketli gıdalardaki gluten, Çölyak hastalarının bağırsaklarına zarar veriyor.

ÇÖLYAK hastalığı, genetik olarak glutene duyarlı kişilerde görülüyor. Buğday ve arpa gibi besinlerin içerisindeki gluten, bu hastalarda ince bağırsak iltihaplanması ortaya çıkıyor. Diyetisyen Ezgi Mısırlı, Çölyak hastalarının ekmek, makarna, gözleme, salça ve kepek yememesini öneriyor.

Bu hastalara iyi gelecek besinleri şöyle sıralıyor: Keten tohumu, mercimek, fasulye, nohut, fındık, badem, ceviz, meyveler, sebzeler, peynir, yoğurt, turşu, boza, sirke, nar suyu ve nar ekşisi...

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.