01 Eylül 2019 08:01
Güncelleme: 01 Eylül 2019 08:01
Kansere çay söyle!
Araştırmalar, sağlıklı beslenerek kanserden korunmanın mümkün olduğunu söylüyor. Diyetisyen Salih Gürel, kanserden korunmak için çilek, kiraz, böğürtlen, tahıllar, çavdar, yağlı tohumlar; keten tohumu, susam, fındık, ay çekirdeği, zeytin gibi lif deposu besinlerin tüketilmesini öneriyor. Siyah ve yeşil çayın da kanserden koruduğuna dikkat çekiyor. Şöyle devam ediyor: "Kırmızı eti az tüketin. Balık tüketimini arttırın. Kızartmalardan mümkün olduğu kadar uzak durun."
Araştırmalar, sağlıklı beslenerek
kanserden korunmanın
mümkün olduğunu
söylüyor. Diyetisyen
Salih Gürel, kanserden
korunmak için
çilek, kiraz, böğürtlen,
tahıllar, çavdar, yağlı
tohumlar; keten tohumu,
susam, fındık, ay
çekirdeği, zeytin
gibi lif deposu
besinlerin
tüketilmesini
öneriyor.
Siyah ve yeşil çayın da kanserden koruduğuna dikkat çekiyor. Şöyle
devam ediyor: "Kırmızı
eti az tüketin. Balık
tüketimini arttırın.
Kızartmalardan
mümkün olduğu
kadar uzak
durun."