Uzman Diyetisyen Müge Özyurt Şafak, kanserle mücadelenin mutfakta başladığını belirtiyor. "Yağlı kırmızı et, işlenmiş et ürünleri, yağlı peynir, yağlı süt, yanmış tereyağı gibi doymuş yağlardan zengin besinler de kanseri kaçınılmaz kılar. Özellikle sosis, sucuk, salam gibi işlenmiş et ürünlerinden kesinlikle uzak durmak gerekir. Hamburger yerine kuru baklagillerin tüketmeliyiz" diyor. Kanserden korunmak için şu besinlerin tüketilmesi öneriliyor:
DOMATESİ BOL YİYİN
SEBZE-MEYVELER: Günde 6-9 porsiyon tüketmek, akciğer, ağız boşluğu, pankreas, mide, kolon, rektum ve mesane kanserinden korur.
DOMATES: İçerisindeki likopen sayesinde prostat, meme, sindirim sistemi, mesane, deri ve serviks kanseri riskini azaltır.
SOĞAN-SARIMSAK: Bağışıklığı güçlendirir. Kanserle savaşır.
SEMİZOTU: İçerdiği Omega- 3 ile akciğer, kolon, meme ve prostat kanseriyle savaşır.
KEFİR VE YOĞURT: Probiyotik deposu bu ikili, kansere yakalanma riskini azaltır.
BESİNLERDEN GELEN ŞİFA - UZMAN DİYETİSYEN MÜGE ÖZYURT ŞAFAK
HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL
YARIN: SELÜLİTİN DOĞAL ÇÖZÜMÜ