Pırasa, böbrekler ve karaciğer için büyük fayda sağlar. Soğuk algınlığı, öksürük, grip, nezle, bronşit ve balgam gibi rahatsızlıkların önlenmesine, bu hastalıklardan korunmaya yardım eder. Kan dolaşımını düzenler. İdrar söktürür. Sinüzit gibi rahatsızlıkların tedavisine yardımcı olur. Gut hastalığına karşı da faydalıdır. Kandaki şeker seviyesini düzenlemeye yardım eder.
HORMON İLACI MEMENİN DÜŞMANI
Türkiye'de her 8 kadından birinin meme kanserine yakalandığı belirtildi. Her yüz meme kanserinden birinin de erkeklerde görüldüğü kaydedildi. Bu nedenle hem kadınların hem de erkeklerin bazı önlemler alması gerektiği belirtildi. Erken teşhisin hayat kurtardığını belirten Prof. Dr. Cihan Uras şunları söyledi: "Sigara ve alkol kullanımı riski artıran başlıca faktörler arasında yer alıyor. Menopoz döneminde uzun süre hormon tedavisi görmek; meme kanseri riskini artırırken, risk artışı hormon kullanımını bıraktıktan beş yıl sonra kullanmayan kadınların seviyesine iniyor. Doğum kontrol ilaçları da 10 yıl kullanıldığında riski artırırken, ilacı bıraktıktan sonra risk geriliyor. Hormon kullanmanız zorunluysa meme uzmanı tarafından memeniz değerlendirildikten sonra tedaviye başlayın ve kontrol altında olun.
ROMATİZMANIN İLACI BALIK
Somon, uskumru, sardalya, hamsi gibi yağlı balıklarda bolca bulunan Omega-3 yağ asitleri eklemleri iltihaplardan koruyor, romatizma ağrılarını hafifletiyor. Bu yüzden haftada üç kez sofranıza balık davet etmeyi unutmayın. Her derde deva zencefil de söz konusu romatizma olduğunda pek faydalı. Zencefilin içindeki bileşenler iltihaplanmayı azaltma özelliğine sahip...
KASMAYIN MAYDANOZ YİYİN
Süper sebze maydanoz kokusuyla mest ediyor. Vitaminleriyle mucizeler dağıtıyor. Lizin adı verilen hayati bir amino asit de dahil olmak üzere birçok temel besin içeriyor. Bu, kıkırdak ve tendonların bağ dokusunun büyümesine ve yenilenmesine yardımcı oluyor. Kasları güçlendiriyor.
KOLESTEROLE KARŞI SUSAM YAĞI
Bilim dünyası tarafından mucizevi besin olarak gösterilen susamın faydaları saymakla bitmiyor. İçeriğinde bol miktarda fitosteroller bulunuyor. Bu da kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı oluyor. Özellikle siyah susamın fitosterol açısından oldukça zengin olduğu belirtiliyor. Yüksek tansiyonu da düşürüyor.
BAKLAVA GÖBEK YAPIYOR
Çikolata, şekerleme, hazır meyve suyu, kola, gazlı içecekler, baklava, sütlaç... Bunların hepsi "basit şeker" içeriyor. Şeker demek "yağ" demektir. Her lokma tatlı, ya da her yudum meyve suyu, belinizi biraz daha kalınlaştırır. Karbonhidratlı besinler de vücutta hızla şekere, sonra da yağa dönüşüyor. Ağzınıza attığınız her lokma göbeğinize yağ olarak yerleşiyor.
SEZARYEN=OTİZM
ABD'li bilim insanları, otizm ile sezaryen doğum arasındaki bağı araştırdı. Bunun için 20 milyonun üzerinde doğum dikkate alındı. Sezaryen ile doğan bebeklerde normal doğumlara oranla otizm riskinin yüzde 33 daha fazla olduğu saptandı. Ayrıca bu yolla doğan çocuklarda dikkat eksikliği riskinin de yüzde 17 daha fazla olduğu anlaşıldı. Sonuçlar, ABD'de Jama Ulusal Tıp Dergisi'nde de yayımlandı...
KALBİN ŞİFASI ALIÇTA
Kalbin şifası doğadan geldi... Doğada kendiliğinden yetişen alıcın, tam bir mucize olduğu belirtildi. Uzmanlar, bu meyvenin; kalsiyum, potasyum, fosfor ve demir açısından son derece zengin olduğunu belirtti. Bu özelliği sayesinde alıcın; kalp hastalıklarını tedavi ettiği ve kalp krizini önlediği kaydedildi...
AYVA, GRİPTEN KORUYOR
Ayva, yüksek seviyede çözünür lif olan pektin içeriği ile kötü kolesterolü düşürmede yardımcıdır. Beraberinde sindirimi düzenler. Safra taşı oluşumunu azaltır. Grip ve soğuk algınlığını giderir...
GÖZLERE DOMATES
Domates, likopen, lutein ve beta-karoten de dahil olmak üzere karotenoid adı verilen bir grup fitokimyasal içerir. Bu bileşikler göz hastalıklarına karşı koruma sağlar.
HAFIZAYA ISPANAK
Ispanak, menopoz sonrası kemik erimesi olasılığını azaltır. Kanser hücrelerine engel olarak oluşumunu ve gelişimini engeller. İçerdiği A vitamini ile de göz sağlığını korur.
BROKOLİ GENÇLEŞTİRİYOR
Brokolı, bağışıklık sistemini güçlendirir, yaşlanmayı geciktirir, vücudun toksinleri atmasına yardımcı olur. Hafif buharlanarak hazırlanması en pratik tüketme yöntemidir...