Portakalla kemikler sağlam! İşte eklem sağlığı için yapılması gerekenler

Vücudun bütün yükünü taşıyan eklemler, yaş ve kilo gibi faktörler nedeniyle yorgun düşüyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. M. Yavuz Çırpıcı, eklem sağlığı için yapılması gerekenleri açıklıyor.

Vücudun bütün yükünü taşıyan eklemler, yaş ve kilo gibi faktörler nedeniyle yorgun düşüyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. M. Yavuz Çırpıcı, eklem sağlığı için yapılması gerekenleri açıklıyor. Düzenli egzersizin kas ve eklemlerde esnekliği artırdığını, kemikleri güçlendirdiğini vurguluyor. Eklem sağlığını korumak için şu besinlerin tüketilmesini öneriyor:

ZEYTİNYAĞI: Sızma zeytinyağı, eklemlerdeki sinovyal sıvısını korur.

KEFİR: Düzenli kefir tüketimi, eklem sertliği ve eklem iltihabını önler.

PORTAKAL: Düzenli olarak portakal yemek, diz ağrısını azaltır.

SOMON: Romatizma hastalarının umududur. İçerdiği Omega-3 ile eklem ağrılarını azaltır.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.