Harvard Üniversitesi'nde yapılan çalışmalara göre, doğru beslenme ve hayat tarzının düzenlenmesiyle kadınlarda hamilelik şansı yüzde 70 oranda artıyor. Uzmanlar, hamile kalabilmek için folik asit, Omega-3, A, D ve E vitaminlerinden zengin besinlerin tüketilmesini öneriyor. Doğurganlığı artıran besinleri sıralıyor:
YEŞİL SEBZELER: Ispanak ve pazı, yumurta kalitesini artırır. Düşük riskini azaltır.
BROKOLİ: Yumurtlama için önemlidir.
BRÜKSEL LAHANASI: Döllenmiş yumurtanın rahme yerleşmesini sağlar.
HAVUÇ: Yumurta sayısını artırır ve düşük riskini azaltır.
AVOKADO: Döllenmiş yumurtanın rahme yerleşmesine yardımcı olur.
MUZ: Yumurtanın kalitesini artırır.
YUMURTA: Günde 1 veya 2 yumurta yemek kadınlarda yumurta kalitesini artırır.
NAR: Rahmi güçlendirir. Cinsel isteği artırır.