SAĞLIKLI BESLENME
Bu hastalıklara yakalanmadan önce koruyucu önlemlerin alınması gerekiyor. Yaş, ailede kalp damar hastalığının var olması, diyabet, stres, şişmanlık, hipertansiyon ve kolesterol yüksekliği kalp hastalıklarına yol açıyor. Kalp damar hastalıklarının temeli, çocukluk döneminde atılıyor. Bu dönemdeki kötü beslenme alışkanlıkları kalp sağlığını bozuyor. Hareketsizlik bu kötü beslenme alışkanlıklarının etkilerini artırıyor.
ŞİFANIN RENGİ YEŞİL
Bitkisel ürünlerle dengeli bir beslenme şeklini benimsemek, kalp sağlığını koruyor. Sebze ve meyvelerden zengin bir beslenme düzeni bol miktarda antioksidan, antikanserojen mikro besin ve lif sağlıyor. Ceviz, badem, fındık, fıstık, nohut, kuru fasulye ve börülce kalbi ve vücudu güçlendiriyor. Zeytinyağı da damarları temizleyerek kalbi koruyor.
BELİNİZ 80'İ GEÇMESİN!
Tansiyon, kolesterol ve yüksek kan şekeri, kalp sağlığını tehdit ediyor. Tansiyonun 120/80mm/Hg'yi geçmemesi öneriliyor. Yüksek kan şekeri, bel çevresinde kalınlığa yol açıyor. Kadınlarda 80, erkeklerde 94 cm'i geçen bel, kalp krizi riskini artırıyor.
SAĞLIKLI HAYATIN ŞİFRESİ-9 / PROF. DR. OSMAN ERK