GÖBEĞİNİZ BÜYÜK MÜ?
Kişinin yanlış beslenme alışkanlıkları ve yaşam tarzı, metabolik hastalıkları beraberinde getiriyor. Obezite ve göbeklilik, şeker hastalığı, hipertansiyon, kanda lipidlerin yüksek olması ve iyi huylu kolesterolün düşük olması vücudun bağışıklık sistemini çökertiyor. Bu durum, kanser riskini de artırıyor. Şişmanlık, kan şekerinin yüksekliği, lipidlerin yüksekliği kanseri davet ediyor. Rahim, pankreas, kalın bağırsak, meme kanseri riskini artırıyor.
ZEYTİNYAĞI MUCİZESİ
Dünya Sağlık Örgütü'ne göre günde 8-10 porsiyon meyve-sebze yemek kansere karşı koruyor. Ağız, gırtlak, mide, kolon ve rektum gibi sindirim sistemi kanserlerine savaş açıyor. Araştırmalar, Akdeniz diyetinin kanser riskini azalttığını gösteriyor.
Brokoli, karnabahar, karalahana, turp, hardal ve terenin tüketilmesi öneriliyor.
BESİNLERİN BİR BİLDİĞİ VAR
ŞİFALI SARIMSAK
İçeriğinde allium bileşiklerini barındıran sarımsak, soğan ve pırasa kansere karşı koruyucu etki gösteriyor. Günde 2-3 diş çiğ sarımsak yenmesi öneriliyor.
PROF. DR. OSMAN ERK - SAĞLIKLI HAYATIN ŞİFRESİ - 10
YARIN: BAĞIRSAK SAĞLIĞI