Aralık ayıyla birlikte, soğuk hava kendini iyice hissettiriyor. Bu aylarda hastalıklardan korunmak için
bağışıklığı güçlendirmek gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Sehlikoğlu, kışı sağlıklı atmanın reçetesini açıklıyor:
Narenciye: İçerdiği C vitamini ile soğuk algınlığı ve gripten korur. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Biber türleri, kivi, brokoli ve maydanoz bolca C vitamini içerir.
Yoğurt: Probiyotik bakımından zengindir.
Bağırsak florasını zenginleştirir.
Nar: Gribe karşı korumada en etkin meyvelerden biridir. Bağırsak sağlığını destekler.
Balık: İçerdiği Omega-3 ve fosfor ile bağışıklığı destekler.
Gribi önler. Kabızlığı bitirir.
Bitki çayları: Soğuk havalarda içilen
bitki çayları, vücut direncini artırır. Antioksidan etkisiyle vücudu onarır.