İşte renklere göre meyvelerin faydaları

Kış aylarında vücut direncini yükseltmede meyve tüketimi önem taşıyor. Diyetisyen Tuğçe Çağlar, vitamin ve mineral deposu meyvelerin günde 2-3 porsiyon tüketilmesini öneriyor. Kalbi koruyan, cildi yenileyen, karaciğer ve böbrekleri temizleyen meyveler, ömrü uzatıyor. Renklere göre meyvelerin faydaları şöyle sıralanıyor...

Kış aylarında vücut direncini yükseltmede meyve tüketimi önem taşıyor. Diyetisyen Tuğçe Çağlar, vitamin ve mineral deposu meyvelerin günde 2-3 porsiyon tüketilmesini öneriyor. Kalbi koruyan, cildi yenileyen, karaciğer ve böbrekleri temizleyen meyveler, ömrü uzatıyor. Renklere göre meyvelerin faydaları şöyle sıralanıyor:

TURUNCU: Portakal, mandalina ve greyfurt C vitamini deposudur. Bağışıklığı güçlendirir. Toksinleri atar.

SARI: Muz ve ayva, vücuda zindelik verir. Yorgunluğu azaltır.

YEŞİL: Kivi, portakal ve mandalinadan daha fazla C vitamini içerir. Vücut direncini artırır.

KIRMIZI: Nar, üzüm, ahududu ve yaban mersini antioksidan deposudur. Vücut direncini artırır.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.