Her hastalıkta kullanmaya alıştığımız antibiyotikler, vücuda faydadan çok zarar veriyor. Uzmanlar, doğal antibiyotik etkisi gösteren besinleri sıralıyor:
SARIMSAK: Hastalıkları önleyici ve iyileştirici etkisi vardır. Vücuttaki iltihapları kurutur.
BAL: Enfeksiyonları temizler. Cilt lekelerini yok eder. Boğaz iltihaplarını tedavi eder.
ZENCEFIL: Pek çok bakteri türüne karşı koruma sağlar. Kan şekerini dengeler. Diyabeti önler.
Karanfile bak
ALTINMÜHÜR: Solunum ve sindirim sistemindeki problemleri tedavi eder. İdrar yolu enfeksiyonlarıyla savaşır.
KARANFİL: Diş eti iltihaplarını temizler.
EKİNEZYA: Enfeksiyonları ve yaraları iyileştirir. Boğaz iltihabını temizler.