Sarımsak soğan önemli! İşte coronavirüse (Kovid-19) karşı beslenmenin yolları

Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi ve Sabri Ülker Vakfı Bilim Kurulu üyesi Prof.Dr. H.Tanju Besler, Coronavirüsle mücadele kapsamında evde beslenme kriterlerini sıraladı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi ve Sabri Ülker Vakfı Bilim Kurulu üyesi Prof.
Dr. H.Tanju Besler, Coronavirüsle mücadele kapsamında evde beslenme kriterlerini sıraladı.

● En iyi beslenme modeli "Akdeniz Diyeti" olacaktır.
● C vitaminine ağırlık verilmeli.
● Bağışıklığı arttıracak proteinler alınmalı.
● Sarımsak ve soğanı eksik etmeyin.
● Kabuklu deniz ürünleri, kırmızı et, tam tahıllı ekmekler veya sert kabuklu kuru yemişler çinko bakımından zengindir.
● Ceviz, balık, avokado, fındık, badem gibi besinleri tüketin.
● Canımız tatlı çekiyorsa aşırıya kaçmadan kakao, tarçın, gibi zenginleştirilmiş sütlü tatlılara yer verebiliriz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.