HUMUS için, nohudu bir tabakta üzerini geçecek kadar su ve 1 tatlı kaşığı kadar tuz ekleyip bir gece bekletin. Ertesi gün yıkayın ve haşlayın. Sarımsakları bir tutam tuz ilavesiyle ezip nohut püresine ekleyin. Limon suyu, tahin ve tuzu iyice karıştırın. Baharatları ve zeytinyağını ilave edin. Biftekleri zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberle harmanlayıp, ızgarada önlü arkalı pişirin. Sos için, hardal ve sirkeyi çukur bir kaba alıp çatalla iyice çırpın. Marul yapraklarının üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Ekmekleri ızgarada hafifçe pişirin. Dört dilim ekmeğin üzerine bolca humus sürün. Marul yaprakları ve biftekleri yerleştirip diğer ekmek dilimlerini üzerlerine kapatın. Daha sonra servis yapın.
4 KİŞİLİK
SOS İÇİN:
HUMUS İÇİN: