Balık zengin vitamin içeriği bakımından çocukların ve yetişkinlerin düzenli olarak tüketmesi gereken bir gıdadır. Uz. Dyt. Özlem Tay, balığın 10 faydasını açıkladı…
BAĞIŞIKLIK: Özellikle mevsiminde tüketilen balık, içerdiği yağ asitleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.
OMEGA-3 DEPOSU: Balıkta, omega- 3 yağ asitleri bulunur. Omega- 3; kalp ve damar sağlığını korur.
ZEKA GELİŞİMİ: Balık, iyottan zengin bir besin kaynağı olup zeka gelişiminde önemli rol oynar.
KOLESTEROL: Balık kötü kolesterolü (LDL) düşürür iyi kolesterolü (HDL) artırır. Kandaki trigliserid yani serbest yağların düşürülmesini sağlar.
KEMİKLER: Özellikle de kılçığı ile yenilebilen küçük balıklarkemiklerin güçlenmesini sağlar.
HÜCRELER ONARIR: Balığın da aralarında yer aldığı bazı besinler kaliteli protein yağlarını oluşturur. Bu da hücreleri korur.
DEPRESYON: Araştırmalar, özellikle somon, uskumru ve ton balığının depresyona iyi geldiğini kanıtladı.
DİYABET: İnsülinin işlevini artırıp, Tip 2 diyabete karşı koruma sağlar.
ALZHEIMER: Haftada 2 kez balık tüketmek büyük bu hastalığa karşı korur.
AĞRILARA AZALTIR: Özellikle romatoid artrit hastalarında görülen eklem romatizmasının azaltılması ve mevcut ağrıların giderilmesinde balık tüketiminin önemli faydaları bulunur.