İşte sağlıklı beslenme, koronavirüs pandemisi bağlamında değerlendirildiğinde sağlıklı bireylere yönelik beslenme önerileri:
MEYVELER: Elma, portakal, greyfurt, mandalina, olgun olmayan muz örnek verilebilir. Özellikle narenciye grubu meyveler bağışıklık sistemini destekleyici C vitamininden zengin olduğu için bu meyvelerin tüketimine ağırlık verilmeli, mümkünse yemeklere taze limon sıkılmalıdır.
KURU BAKLAGİLLER: Oldukça dayanıklı ve besin değeri yüksek bir başka protein kaynağı alternatifi ise kuru baklagillerdir. Yeşil, kırmızı mercimek, nohut, fasulye çeşitleri, barbunya, vb. gıdalar her gün tüketilebilirler.
BALIK: Haftada iki gün masanızdan eksik etmeyin. Hamsi, somon, istavrit ve palamut güçlü omega 3 sayesinde kalp ve damarlarınız için tüketilmeli.
KIRMIZI ET: Protein açısından zengin olan kırmızı et de haftada bir gün tüketilmeli.
SÜT ÜRÜNLERİ: Yumurta, peynir, kefir, yoğurt ve gerçek tereyağ da masanızda olmalı.
SEBZELER: Karnabahar, lahana, kabak, brokoli, biber, turp, havuç, patates masanızda olmalı. Haftanın 7 günü mutlaka bu gruptan sebzeleri tüketin.
BUNLARDAN UZAK DURUN
Bu dönemde tüketilmesi sınırlandırılması gereken yiyecek ve içecekler; kan şekerini hızla yükselten şeker ve şekerli yiyecek ve içecekler, beyaz ekmek de dâhil hamur işi ürünler, işlenmiş et ürünleri, aşırı tuz içeren besinlerdir.