Bazı Covid-19 hastalarında, bağırsak mukozasının doğrudan viral enfeksiyonu veya antiviral ve anti-enfektif ilaçlar nedeniyle gastrointestinal semptomlar (karın ağrısı ve ishal gibi) vardır.
Hem bağışıklığı desteklemek hem de bağırsak florasını düzenlemek açısından probiyotik içeren yoğurt, kefir, sirke gibi besinlere mutlaka yer verilmelidir.
UN VE ŞEKERDEN KAÇIN:
Fast-food tarzı un ve trans yağdan zengin beslenme vücutta inflamasyonu artırır. Şeker ve şekerli besinlerden zengin beslenme yapılan çalışmalarda virüs bağlanmasını artırdığı gözlemlenmiştir. Bu nedenle bu tarz besinlerden uzak durulmalıdır.
YEŞİLE AĞIRLIK VERİN:
Antioksidan kapasitesi yüksek olan kivi, portakal, limon, greyfurt, ananas, yaban mersini, maydanoz, ıspanak, brokoli, karnabahar ve roka gibi meyve ve sebzeleri öğünlerinizde yer verebilirsiniz. Meyveleri 3-4 porsiyon olarak sebzeleri ise her ana öğünde tüketebilirsiniz.
SOĞAN VE SARIMSAK:
Sülfürlü besinler soğan ve sarımsak kuarsetin sayesinde mikroplara karşı savaşır, unutmayın.
DİDEM SEYMEN