İşlenmiş gıdalar vücudumuzu bitiriyor

Raf ömrü uzun olan işlenmiş gıdalar bedenimizi çürütüyor. Sağlıklı bir beslenme tarzı ise ömrü uzatıyor. Dünyaca ünlü sağlık yazarı Bas Kast, ömrü en az 10 yıl uzatan önerilerini şöyle sıralıyor.

Raf ömrü uzun olan işlenmiş gıdalar bedenimizi çürütüyor. Sağlıklı bir beslenme tarzı ise ömrü uzatıyor. Dünyaca ünlü sağlık yazarı Bas Kast, ömrü en az 10 yıl uzatan önerilerini şöyle sıralıyor.

1- DOĞAL, 'gerçek' yiyecekler yiyin. Mercimek, fasulye ve bezelye gibi baklagillerin yanı sıra yulaf gevreği ve kepekli makarna gibi tam tahıllı ürünler tüketin.

2- YENİ araştırmalar, yağın şişmanlatmadığını gösteriyor. Yağlı balıklar, keten ve chia tohumları gibi zeytinyağı, fındık, kolza yağı, ayçiçek yağı son derece sağlıklıdır.

3- KOLA ve gazoz gibi içeceklerden kaçının. Bunun yerine doğal meyve suyu için.

4- EV yoğurdu, kefir ve peynir bağışıklık için çok faydalıdır.

5- VİTAMİN haplarından kaçının. Tek istisna: Özellikle kışın D3 vitamini. Ölüm riskini yüzde on azaltır.

6- ÖZELLİKLE somon, alabalık, ringa balığı ve uskumru gibi yağlı balıkları tüketin. Haftada bir porsiyonu geçmeyin.

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.