Taş değirmen ununda ‘Alzheimer’ tehlikesi

Uzmanlar, taş değirmen ununda ‘Alzheimer’ tehlikesine dikkat çekiyor. İşte haberin detayları ve 23 Ocak tarihli Takvim Gazetesi'nden derlediğimiz sağlık haberleri...

Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sertaç Özer, taş değirmende öğütülen undan elde edilen ekmeklerin Alzheimer hastalığını tetikleyebileceğine söyledi: Alüminyum, silisyum, magnezyum gibi zararlı bileşenler içeren öğütme taşlarının zaman içerisinde una da karışıyor. Buğdaydan korkmayalım, ekmekten korkmayalım. Sadece fazla tüketmeyelim. Önerilen miktarları aşmadan doğru metotlarla üretilmiş ekmekleri tüketelim.
BAĞIŞIKLIK İÇİN KEFİR
Fosfor, magnezyum ve protein açısından zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Laktoz hassasiyetini düzenler. Diş çürüklerini önlemede de etkilidir.

KANSERE KARŞI NAR
Bereketin sembolü nar, antioksidan zenginidir. Hafızayı korur. Vücuttaki iltihaplanmayı azaltır. Kanser riskini önler. Sindirim hastalıklarını engeller. GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.