Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sertaç Özer, taş değirmende öğütülen undan elde edilen ekmeklerin Alzheimer hastalığını tetikleyebileceğine söyledi: Alüminyum, silisyum, magnezyum gibi zararlı bileşenler içeren öğütme taşlarının zaman içerisinde una da karışıyor. Buğdaydan korkmayalım, ekmekten korkmayalım. Sadece fazla tüketmeyelim. Önerilen miktarları aşmadan doğru metotlarla üretilmiş ekmekleri tüketelim
. BAĞIŞIKLIK İÇİN KEFİR Fosfor, magnezyum
ve protein açısından
zengindir.
Bağışıklık
sistemini güçlendirir.
Laktoz
hassasiyetini düzenler.
Diş çürüklerini
önlemede de etkilidir.
KANSERE KARŞI NAR Bereketin sembolü
nar,
antioksidan
zenginidir.
Hafızayı korur.
Vücuttaki iltihaplanmayı
azaltır. Kanser riskini
önler. Sindirim hastalıklarını
engeller.
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN