İğde meyvesi sağlık için şifa saçıyor: İğde meyvesi nedir?

İğde meyvesi, sağlık için şifa saçıyor. Diyetisyen Öznur Akgöz, iğdenin mucizelerini şöyle sıralıyor: İğde bol miktarda antioksidan ile A, C, E vitamini içeriyor. Kanseri önlüyor. Soğuk algınlığı, hazımsızlık gibi semptomların tedavisinde de kulanılıyor. Ayrıca geleneksel tıpta da ateş düşürücü olarak ve böbrek rahatsızlıklarını gidermek için tüketiliyor.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :31 Ocak 2021
İğde meyvesi sağlık için şifa saçıyor: İğde meyvesi nedir?

İÇİNDEKİLER

İğde meyvesi, sağlık için şifa saçıyor. Diyetisyen Öznur Akgöz, iğdenin mucizelerini şöyle sıralıyor: İğde bol miktarda antioksidan ile A, C, E vitamini içeriyor. Kanseri önlüyor.

Soğuk algınlığı, hazımsızlık gibi semptomların tedavisinde de kulanılıyor. Ayrıca geleneksel tıpta da ateş düşürücü olarak ve böbrek rahatsızlıklarını gidermek için tüketiliyor. Özellikle meyvesiyle birlikte yaprağı da kaynatılarak, çayı içildiğinde öksürük üzerinde daha etkili oluyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bu özelliği sayesinde Coronavirüs'e karşı korunmak için de iğde tüketilmesini öneriyoruz. Ancak şekeri olanlara iğdeyi daha dikkatli tüketmesini tavsiye ediyoruz.