Dünyada her yıl 7 milyon insan kanserden ölüyor. Nar, zerdeçal, domates, dutsu meyveler, zeytinyağı, üzüm, yeşil çay, brokoli, kara lahana ve prostata karşı yararlı olan sarımsak. Uzmanlar ise kanserden koruyan mucize besinleri sıralıyor.
NAR: Baş-boyun, kalınbağırsak, lösemi, meme ve prostat kanserlerine faydalı. Ayrıca kansere karşı koruyucudur. Günde 50 mililitre nar suyunun uzun süreli kullanılması ile yarar elde edilir.
ZERDEÇAL: Ağız, idrar torbası, mide, rahim ağzı, kalınbağırsak ve cilt kanserlerine karşı koruyucu olabiliyor. Günde 2 tatlı kaşığı tüketilmesi yararlı.
DOMATES: Likopen isimli madde içeren domates prostat, akciğer ve mide kanseri riskini azaltabiliyor. Pişmiş olarak tüketilmesi daha fazla yarar sağlıyor.
DUTSU MEYVELER: Ahududu, dut gibi meyveler ağız, yemek borusu ve kalınbağırsak kanserine karşı koruyucudur. Günde bir fincan tüketin.
ZEYTİNYAĞI: Son yıllarda önem kazanan sağlıklı besinlerin başında geliyor. Meme, yumurtalık, kalınbağırsak, yemek borusu, mide ve akciğer kanserine karşı koruyucudur.
ÜZÜM: Kansere karşı etkilidir. Kanserden koruyucu resveratrol maddesi üzüm kabuğunda bol bulunuyor.
YEŞİL ÇAY: Karaciğer, prostat, akciğer, pankreas, kalınbağırsak kanserine karşı koruyucu etkisi var. Günde 5 fincandan fazla yeşil çay içilmemeli.
BROKOLİ: Akciğer, kalınbağırsak, rahim, prostat, yumurtalık ve meme kanseri riskini azaltıyor. Asıl yararlı maddesi acı tadını veren sülfürofandur ve bu madde brokoli filizinde bol bulunur. Günde 1 yemek kaşığı brokoli filizi alınması, haftada 1.5 kilo brokoli tüketilmesine eşdeğerdir.
KARA LAHANA: Yaşlanmayı geciktiriyor, bağırsakları çalıştırıyor, kabızlığı engelliyor, kalp ve kanser hastalıklarına karşı korur.
PROSTATA BİR DİŞ ALIN
SARIMSAK: Mide, kalınbağırsak, yemek borusu ve prostat kanserine karşı koruyucudur. Pişirilme, mikrodalga veya kurutmayla hazırlanan sarımsak ürünlerinde asıl yararlı madde olan alil sülfür bileşenleri azalır. Bu nedenle ideali çiğ tüketilmesidir.