Almanya Bonn'da Alman Nörodejeneratif Hastalıklar Merkezi'nden (DZNE) uzmanlar, kırmızı elmanın faydalarını araştırdı. Kabuğuyla tüketilen elmanın, beyin hücrelerini güçlendirdiği ve demans riskini ortadan kaldırdığı açıklandı. Uzmanlar, C ve E vitamininden zengin elmanın mide ve bağırsak sağlığını güçlendirdiğini vurguladı.
ENFEKSİYONA KİMYON
Kalp sağlığını destekler. Enfeksiyonlara karşı etkilidir, iltihap sökücü özelliği vardır. Antioksidandan zengindir.
VİTAMIN DEPOSU YOĞURT
Geleneksel yoğurt, kalsiyum, potasyum, protein açısından eşsizdir. İçindeki proteinler bağırsağı düzenleyen faydalı bakterileri güçlendirir, bağışıklığı destekler. A, D, E ve K vitaminleri içerir.