Kolesterolü yiyin bitirin! Kolesterolü dengeleyen besinler nelerdir?

Uzmanlar, kolesterol seviyesini dengelemek için tüketilmesi gereken 7 besin grubunu sıralıyor. Peki, kolesterolü dengeleyen besinler nelerdir? İşte merak edilen tüm detaylar...

Uzmanlar, kolesterol seviyesini dengelemek için tüketilmesi gereken 7 besin grubunu sıralıyor:
YULAF: Tam tahıllı yiyecekler, kalp hastalığı riskini azaltır. Kötü kolesterolü düşürür.
SEBZE VE MEYVELER: Günde 5 porsiyon sebze ve meyve tüketmek, kolesterole karşı birebirdir.
SAĞLIKLI YAĞLAR: Avokado, uskumru, sardalya, somon ve zeytinyağı kolesterole iyi gelir.
BAKLAGİLLER: Nohut ve mercimek gibi baklagiller kolesterolü düşürmeye yardımcıdır.
KURUYEMİŞLER: İçerdiği sağlıklı yağlar sayesinde kolesterolü dengeler.
SOYA ÜRÜNLERİ: Tofu, soya sütü, soya fasulyesi ve soya kötü kolesterolün yükselmesini önler.
BİTKİ STEDOLLERİ: Dengeli bir diyetin parçası olarak bitki sterolleri içeren yiyecekler yemek, 'kötü' LDL kolesterolü azaltabilir.
TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.