Uzmanlar, gaz ve şişkinliğe neden olan yiyecek ve içecekleri sıralıyor. İşte tüketilmemesi gereken besinler:
PAPATYA ÇAYI: İnsanlar genellikle mideyi yatıştırmak için papatya çayı içer. Ancak aşırı derecede şişkinlik yapabilir.
KETÇAP: Bazı ketçaplar, yeterince emilmeyen yüksek fruktozlu mısır şurubu içerir. Şiddetli gaz ve şişkinliğe neden olur.
AVOKADO: Poliol olarak da bilinen bir şeker alkolü olan sorbitol içerir. Polioller zayıf bir şekilde emilir ve şişkinlikle gaza yol açar.
HİNDİSTAN CEVİZİ: Hem lif hem de yağ içeriği ile özellikle fazla miktarlarda yenildiğinde, bazı insanların sindirim sistemi için zor olabilir.
KURU MEYVE: Kurutulmuş meyve fazla fruktoz içerir ve lif bakımından yüksektir. Bu da fazla şeker ve lifin kalın bağırsağa girerek gaza ve şişkinliğe neden olduğu anlamına gelir.