Diyetisyen Salih Gürel, vitamin ve mineral zenginliğinin yanı sıra hoş kokusu ve lezzetli bir tadı olan şeftalinin faydalarını sıralıyor:
Diyetisyen Salih Gürel, vitamin ve mineral zenginliğinin yanı sıra hoş kokusu ve lezzetli bir tadı olan şeftalinin faydalarını sıralıyor:
MİDE asidini dengeler ve hazımsızlık problemini giderir.
CİLDİN kendisini yenilemesini sağlayarak yaşlanmayı da geciktirir.
BAĞIRSAK kurtlarının temizlenmesine yardımcı olur.
İDRAR söktürücü özelliğe sahiptir.
AĞIZ kokusunu engeller.
KANSERLİ hücre oluşumunu önler.
BAĞIŞIKLIK sistemini güçlendirir.
SİNİR sistemini yatıştırır.
UYKUSUZLUĞA iyi gelir.
GÖZ ALTINA TÜRK KAHVESİ
Vücuttaki çatlak ve selülit tedavisinde kullanılan kahve telvesinin, göz altı morluklarının renginin açılmasında ve torbaların toparlanmasında önemli etkisi bulunuyor. Uzmanlar, "Kahvenizi içtikten sonra israf etmeyip birkaç dakika beklettikten sonra gözlerinizin altına sürün. Hem morluklarını almış hem de torbalarınızdan kurtulmuş olursunuz. Farkı kısa sürede hissedersiniz" diyor.
GENÇLİK FINDIKTA
Fındık, bağışıklık sistemini güçlendirir. Sinirleri sağlamlaştırır. Diyabet riskini azaltır. Kolesterolü düşürür. Kabızlığı önler. Yaşlanmayı engeller.
KİLOLARA ZEYTİN
Zeytin, kilo vermeye yardımcı olur. Saçlarda ve cilt sağlığında düzelme sağlar. Alerjilere karşıdır. Doğurganlığı artırır. Kan pıhtısını önler.
KOLESTEROLE BAMYA
Bamya, bağırsak hareketlerini düzenler. Bilişsel fonksiyonları iyileştirir. Vücutta bulunan kolesterolü dengeler.
KABIZLIĞA KUŞBURNU
Kuşburnu, kansızlığa iyi gelir. Gözleri korur. Cildi güzelleştirir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kansere karşı savaşır.