KAJUYLA GÜÇLÜ KEMİKLER
Sevilen kuruyemişlerden kaju, bağışıklık sistemini korur. Kansere karşı vücut direncini artırır. Kalp hastalıklarını önler. Kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller içermesi kemik sağlığı açısından önemlidir. Diyabet riskini azaltır. Safra taşlarını düşürmeye yardımcıdır.
ANTİBİYOTİK KANSER YAPAR
İSKOÇ ve İngiliz araştırmacılar, teşhis konulan 5 bin 281'i kolon, 2 bin 622'si kalın bağırsak olmak üzere 7 bin 903 kolorektal kanser hastasının verilerini inceledi. Sonuçta antibiyotik kullanımının tüm yaş gruplarında kolon kanseri riskini artırdığı ancak 50 yaş altı hastalarda riskin neredeyse yüzde 50 daha arttığı sonucuna ulaşıldı. Riskin 50 yaşın üstündeki hastalarda ise yüzde 9 arttığı belirlendi.