Aşırı tuzlu gıdalar, mide kanserine davetiye çıkarıyor! Bal, sarımsak ve kefir vücudu koruyor

Aşırı tuzlu gıdalar, mide kanserine davetiye çıkarıyor. Sağlıklı beslenme, riski azaltıyor. Prof. Dr. Canfeza Sezgin, bal, sarımsak ve kefirin hücreleri koruyarak hastalığa kalkan olduğunu söylüyor.

Mide kanseri, dünyada en sık görülen kanser türleri arasında yer alıyor. Prof. Dr. Canfeza Sezgin, mide kanseriyle ilgili önemli bilgiler veriyor: Koruyucu madde ve bol tuz içeren gıdalar, zamanla mide zarına zarar verip, normal hücrelerin DNA'sını bozuyor.

Bu tarz beslenme kanser riskini arttırıyor. Hastalık, kanlı kusma, kilo kaybı, ağrı, hazımsızlık, halsizlik, iştah kaybı ve mide ekşimesi gibi belirtiler gösteriyor.

FAST FOOD RİSKİ
Mide kanserinden korunmanın yolu sağlıklı beslenmeden geçiyor. Sigara, alkol, yanık gıda, kızartılmış besinler ve fast food tarzı beslenme hastalığı tetikliyor. İşlenmiş (konserveler) ve tuzlanmış gıdalar, hastalık riskini arttırıyor.

Su veya ayran gibi sağlıklı içeceklerin tüketilmesi ve meyve-sebzelerin mevsiminde bolca yenmesi, hastalığa kalkan oluyor.

EGZERSİZ YAPIN
Düzenli egzersiz ve kilo kontrolü mide kanserine karşı koruyor. Kırmızı eti haftada 150-200 gram ile sınırlandırmak mideyi rahatlatıyor. Omega- 3'ten zengin somon, sardalya, uskumru ve hamsi gibi balıkların dönüşümlü (haftada 3 gün) tüketilmesi, mide kanseri riskini düşürüyor.

BAL:
Hakiki bal, midedeki hücreleri hasardan koruyor. Özellikle gastriti olanların günde 1-2 tatlı kaşığı bal tüketmesi gerekiyor. Ballı kefir veya ballı yoğurt tüketilmesi, iki koruyucunun beraber alınmasını sağlıyor.

SARIMSAK VE SOĞAN:
Soğan, sarımsak ve pırasa gibi sebzeler, mideyi koruyor ve kanser oluşumunu önlüyor.

BROKOLİ:
C vitamini mide kanserini engelliyor. C vitamininden zengin biber, brokoli, karnabahar, marul, kivi, çilek, portakal, domates ve fasulye, kansersavar olarak kabul ediliyor.

FINDIK:
Selenyum, mide kanserinden koruyucu maddelerin başında yer alıyor. Brezilya fındığı, selenyum deposu olarak biliniyor. 100 gramı günlük ihtiyacın 27 katını sağlıyor. İstiridye, ay çekirdeği, mantar, yumurta ve peynir de selenyum eksikliğini gideriyor.

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.