Kansızlığı B12’den vurun!

B12 vitamin eksikliği, kansızlığa sebep oluyor. Dr. Fevzi Özgönül, sağlıklı vücut için uskumru, somon, sardalye ve ton balığı öneriyor. Eğer B12 yeterince vücudumuzda yoksa unutkanlık başlar.

Dr. Fevzi Özgönül, B12 vitaminin bedenimizde çok önemli iki görevi yerine getirdiğini söylüyor: İlki kemik iliğinde, kan hücrelerinin üretiminde görevi. İkincisi ise sinir hücrelerinin bilgiyi oluşturma, onu saklama ve bilgiyi aktarma görevi. Eğer B12 yeterince vücudumuzda yoksa unutkanlık başlar.

DENİZ ÜRÜNLERİ:
En çok B12 vitamini balık yumurtasında bulunur. Uskumru, sardalye ve ton balıklarında da vardır.

ETLER:
Kuzu ciğeri, sığır ciğeri, dana ciğeri, hindi ve kaz ciğerleri B12 içeren besinlerdendir. Sığır, dana ve kuzu eti de hem B12 hem de çinko ve demir bakımından da zengin besinlerdir.

PEYNİR VE YUMURTA:
Yüksek B12 dışında protein ve kalsiyum içermektedir.

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.