Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, çinko, beta karoten, lutein ve zeksanthin, omega 3 ve 6 ve bazı bitkisel ürünlerin mucizevi etkisine değiniyor. C vitaminin çok olduğu besinler arasında portakal, greyfurt, mandalina, yeşilbiber, çilek ve brokoli gibi besinlere dikkat çeken İpçioğlu, bu besinlerin tüketildiği takdirde katarakt hastalığının oluşumunu yavaşlattığına dikkat çekiyor. Şöyle devam ediyor: Genel göz sağlığını korumak için de gözümüzün her gün C vitamini alması gerekir. Çinko minerali tüketmek de çok önemlidir. A vitamini ile birlikte özellikle balık ve tüm deniz ürünleri, kabak çekirdeği ve fıstık tüketilmesi gerekir.
NANEYLE CİĞERLER GÜÇLÜ
Hoş kokulu nane, dişleri temizliyor. Sivilcelerle mücadele ediyor. Sindirim sistemini çalıştırarak hazımsızlığı bitiriyor. Baş ağrısını azaltıyor. Yorgunluğu alan nane, akciperleri temizliyor. Karaciğer ve prostat kanseriyle savaşıyor.
BAĞIRSAĞA HÜNNAP
Antioksidan deposu meyve hünnap, bağışıklığı güçlendirir. Bağırsak sorunlarına iyi gelir ve kabızlığı tedavi eder. Kemik ve kas ağrılarını dindirir. Kalp sağlığını korur. Dişleri güçlendirir.
ROKA KİLOLARI ERİTİR
K vitamini deposu roka, kalp ve damar sağlığını korur. Kilo kontrolüne yardımcı olur. Özellikle ileri yaşlarda ortaya çıkan kataraktla savaşır. Sindirimi hızlandırır. Tansiyonu dengeler.