Vücut direncini artıran ve hastalıklara savaş açan mucize besinler şöyle sıralanıyor:
NAR: Hastalıklara karşı koruma sağlar. Bağışıklığı destekler. Kabuğu da güçlü antioksidan özelliğe sahiptir. Bu nedenle nar kabukları çay gibi demlenerek 1-2 fincan tüketilebilir.
BALKABAĞI: İçerisinde yer alan A vitamini, bağışıklık hücrelerinin fonksiyonlarının düzenlenmesinde rol oynar. Böylece vücut direncini artırır.
BALIK: İçeriğinde Omega-3 yağ asitleri bulunur. Bağışıklığı düzenler. Haftada iki gün tüketilmelidir.
AYVA: Güçlü antioksidan içeriğe sahiptir. Öksürük ya da boğaz ağrısı yakınmasına iyi gelir.
KUŞBURNU: Tam bir C vitamini deposudur. İçeriğindeki zengin polifenollerin etkisiyle soğuk algınlığına karşı koruyucudur.
KEFİR: Güçlü bağışıklık sistemi için sağlıklı bir bağırsağa sahip olmak gerekir. Kefir içeriğinde faydalı bakteriler sayesinde bağırsak florasını düzenler. Bağırsaktaki yararlı bakteri sayısının artırır.
HAVUÇ: İçeriğinde bulunan beta karoten bağışıklık sistemiyle ilgili fonksiyonları düzenler. İçerdiği lif sayesinde bağırsakları da korur.
KİVİ: Polifenol ve C vitamini açısından oldukça zengindir. Ara öğünde bir orta boy kivi tüketmek, zengin lif ve C vitamini içeriği sayesinde bağırsak sağlığına katkı sağlar. Bağışıklık sistemini destekler.