Ağız kokusu, mide boşluğunun uzun süreli olması, azalan sıvı miktarı ve artan bakteri aktivitesi gibi faktörlerden kaynaklanabilir. Bu sorunu çözmek için Prof. Dr. Canan Karatay, şu öneriyi sundu...
MALZEMELER
🔶 Bir kase ev yoğurdu
🔶 Bir yemek kaşığı bal
🔶 3 damla limon suyu
YAPILIŞI VE KULLANIMI
🔹 Bir kase ev yoğurdunun içine bir yemek kaşığı bal ve 3 damla limon suyu ekleyin, iyice karıştırın.
🔹 Bu karışımı tümüyle tüketin.
🔹 Bu sayede bağırsakların daha iyi çalışarak besin atıklarının birikmesi önlenir, vücudun sıvı dengesi artar ve böbreklerin işlevi etkilenmez.
🔹 Ayrıca, ağızdaki bakteri artışı engellenir ve mide asidi dengelenir.
🔹 Diş aralarında biriken atıkları temizlemek için diş fırçalamayı ihmal etmeyin ve iftar ile sahur arasında 2 litre su tüketmeye özen gösterin.