Tarifi verdi; Canan Karatay’dan kilo verdiren tok tutan ekmek

Sağlıklı yaşam önerileriyle dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez kilo vermek isteyenlere hitap etti. Kısa sürede hazırlanabilen ve diyet yaparken büyük destek sağlayan özel bir tarif paylaşan Karatay, beyaz unlu ekmeklerin zararlarına değinerek sağlıklı bir alternatif sundu.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :08 Ocak 2025 , 08:33 Güncelleme Tarihi :08 Ocak 2025 , 08:33
Tarifi verdi; Canan Karatay’dan kilo verdiren tok tutan ekmek

Sağlıklı yaşam önerileriyle tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez kilo vermek isteyenler için pratik bir tarif paylaştı. Beyaz unlu ekmeklerin zararlarına dikkat çeken Karatay, bu tür ekmeklerin bağışıklık sistemini çökerttiğini ve kilo alımını hızlandırdığını belirtti. Alternatif olarak, hem glütensiz hem de lif açısından zengin olan mercimekli ekmeği önerdi.

Fotoğraflar: Takvim fotoğraf ArşiviFotoğraflar: Takvim fotoğraf Arşivi

MERCİMEKLİ EKMEK TARİFİ

Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 su bardağı su

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kabartma tozu

İsteğe bağlı baharatlar ve taze yeşillikler

Hazırlanışı:

Kırmızı mercimekleri bir gece önceden suya koyarak bekletin.

Şişen mercimekleri süzün ve blenderda, su ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Karışıma zeytinyağı, tuz, kabartma tozu ve isteğe bağlı baharatları ekleyerek iyice karıştırın.

180 dereceye önceden ısıtılmış fırına, yağlı kağıt serili tepsiye döktüğünüz karışımı koyun.

30-40 dakika pişirin. Üstü altın rengini aldığında ekmeğiniz servise hazır!