Lif, A, C ve K vitamininden zengin erik, hem ağızları tatlandırıyor hem de şifa dağıtıyor. Faydaları şöyle sıralanıyor:
MIŞIL MIŞIL SAĞLIK
Sağlıklı bedenin yolu, ilacıdır. doğru beslenmekten geçiyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Çakar, güçlü bağışıklığın şifresini açıklıyor:
SAĞLIKLI GIDA: Gıdalar, katkısız ve koruyucusuz olmalı. Abur cubur ve atıştırma tarzı beslenmeden kaçınılmalı.
TEMİZ HAVA: Solunan kirli hava akciğer ve kana geçerek sağlığımızı olumsuz etkiler.
EGZERSİZ: Hareket etmek kas aktivitesini arttırır, yağ yakımını hızlandırır. Ruhsal olarak da faydası vardır.
KALİTELİ UYKU: Gece uykusu mutlaka alınmalı. Karanlık ortamda uyunmalı, cep telefonu ve mobil cihazlar uzak tutulmalıdır.
İKİ GÖZÜM KELLE PAÇA
Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden kelle paça, şifa dağıtıyor. Doğal antibiyotik olarak gösterilen bu çorbanın faydaları şöyle sıralanıyor:
SIRRI ARGAN YAĞI
Doğal bitkiler, hastalıklara şifa oluyor. Uzun yıllar hastalıklara şifa olan argan yağı, içerdiği E vitamini sayesinde saçı ve cildi besliyor. Faydaları şöyle sıralanıyor:
ÖKSÜRÜĞE BİTTER ÇİKOLATA
Bitter çikolata, ağızları tatlandırır. Kalp ve damar sağlığını güçlendiren çikolata, damar tıkanıklığını önler. Felç riskini azaltır. Tok tutar ve kilo vermeyi kolaylaştırır. Öksürüğü dindirir.
CEVİZLE GÖBEĞİ ERİTİN
En sevilen kuruyemişlerden ceviz, içerdiği Omega-3 ile şifa olur. Barselona Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre ceviz, karın yağlarına savaş açar. Tok tutarak zayıflamaya yardımcı olur.
KANSERE KARŞI SUSAM
Simit ve börekleri süsleyen susam şifa olur. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde kalp sağlığını korur. Kolesterolü düşürür. Kansızlığı bitirir. Kanserin de, ilacıdır.