Günümüzde herkes yıllara meydan okuyan güzel ve genç bir cildin hayalini kuruyor. Diyetisyen Salih Gürel, tam da mevsim geçişlerinde cildin nemini kaybettiğini söylüyor. Cilt dostu besinleri sıralıyor:
KIRMIZIBİBER: İçerisindeki C vitamini sayesinde cilde ışıltı verir. Yaşlanmaya savaş açar. Kırışıklıkları azaltır.
HAVUÇ: Kozmetik ürünlerinde kullanılan havuç cildi güzelleştirir. Pürüzsüzleştirir.
KABAK ÇEKİRDEĞİ: Cilt için kolajen desteği sağlar. Hücreleri yeniler.
CANIM CİĞERİM KEÇİBOYNUZU
Sigara kullanımı, hava kirliliği ve yanlış beslenme alışkanlıkları, vücudun hayati organlarından akciğere zarar veriyor. Vücutta biriken toksin maddeler zamanla akciğer hastalıklarına hatta akciğer kanserine yol açıyor. Uzmanlar, akciğerlerimizi toksinlerden temizlemek için doğru beslenilmesi gerektiğini vurguluyor. Ciğerleri güçlendiren besinleri sıralıyor:
ZENCEFİL-ZERDEÇAL:İltihapları yok eder. Toksinleri solunum sisteminden uzaklaştırır. Ciğerleri temizler.
SARIMSAK: Akciğerlerin tam kapasiteyle çalışmasını sağlar. Kanserden korur.
SİYAH HAVUÇ: Öksürüğe iyi gelir. Balgam söktürücüdür. Antioksidanlardandır ve akciğer kanseri riskini azaltır.
KEKİK: İçerdiği eterli uçucu yağlar sayesinde göğüs tıkanıklığını engeller. Öksürük ve üst solunum yolları iltihabına karşıdır korur.
KEÇİBOYNUZU: Akciğeri toksinlerden arındırır.
ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ: Serbest radikallerle savaşarak ciğerleri korur. Özellikle kanser karşıtı olarak görev alır. Üzüm, çekirdeğini çiğneyerek tüketilmelidir.
KEREVİZ: Kanserojen maddelerin oluşmasını sağlar. Akciğer kanserinden korur.