Güçlü karaciğerin reçetesi

Karaciğer yağlanması kanser riskini artırıyor. Korunmanın yolu doğru beslenmekten geçiyor. Haftada 4-5 yumurta şikayetleri azaltıyor.

Yanlış beslenme alışkanlıkları, vücudun en büyük organı olan karaciğere zarar veriyor. Günümüzde karaciğer yağlanması hastalığı bir salgın gibi hızla yayılıyor. Dahiliye Uzmanı Dr. Dündar Güngör, karaciğeri yağlı kişilerin kanser riskinin daha fazla olduğunu söylüyor. Tedavide öncelikle hastaların yaşam şeklinin değiştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Dr. Güngör, "Karaciğer yağlanmasının ortadan kaldıran veya karaciğer yağlanmasını hafifleten bir takım besinler var.

Örneğin deve dikeni tohumunun içinde silimarin maddesi bulunuyor. Bu madde karaciğer hücrelerinin tamirini sağlar. Karaciğer yağlanması olan hastalara deve dikeni tohumu öneriyoruz. Haftada en az 4-5 gün mutlaka yumurta tüketiminin karaciğer yağlanmasına da faydalıdır. Aşırı meyve tüketimi karaciğer yağlanmasına sebep olur. Meyvenin içinde çift şeker olan sükroz vardır ve karaciğer sükroz şekerini yıkamadığı için zorlanır" diyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.