İbrahim Saraçoğlu gençlik iksirini duyurdu

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'na göre genç kalmanın sırrı günlük hayatta rahatlıkla bulabileceğiniz havuç. Havuçlar, içerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde birçok sağlık faydası sağlıyor. Saraçoğlu, özellikle taze sıkılmış havuç suyunun hem fiziksel hem de ruhsal sağlığa olumlu etkileri olduğunu belirtiyor.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun önerileri, modern tıbbın yanı sıra doğal yöntemlerle de sağlığı desteklemek isteyenler için önemli bir yol haritası sunuyor. Genç kalmak ve sağlıklı bir zihin yapısını korumak isteyenler, Saraçoğlu'nun önerdiği taze havuç suyu ve Ginkgo Biloba bitkisini hayatlarına dahil edebilirler.

Genç Kalmayı Sağlıyor

"Genç kalmak istiyorsanız her gece yatmadan önce bir bardak taze sıkılmış havuç suyu içebilirsiniz. İşte bu kadar basit. Unutkanlığa da çok iyi geliyor ve beyninizin daha verimli çalışmasını sağlıyor. Bunu 1 ay boyunca düzenli olarak yapın, sonuçları kendi gözlerinizle göreceksiniz. Zihniniz berraklaşacak, enerjiniz artacak ve unutkanlık neredeyse ortadan kalkacak." Havuç suyunun özellikle antioksidan içeriği sayesinde hücre yenilenmesini desteklediği ve böylece yaşlanmanın etkilerini geciktirdiği de bilinen bir gerçek.

Prof. Dr. Saraçoğlu, bu durumda olanlara özel bir alternatif de öneriyor: Ginkgo Biloba. Ginkgo Biloba hafıza ve ruh sağlığı üzerindeki olumlu etkileriyle bilinen bir bitkidir. Saraçoğlu, bu bitkinin diyabet hastaları için mükemmel bir seçenek olduğunu vurgulayarak şu açıklamayı yaptı: "Havuç suyu yüksek şeker içeriği nedeniyle diyabet hastaları için uygun olmayabilir. Bu durumda Ginkgo Biloba bitkisini önerebilirim. Bu bitkinin yaprakları çay olarak demlendiğinde havuç suyu gibi hafıza üzerinde olumlu etkileri vardır. Özellikle hafıza sorunları yaşayanlar bu bitki çayını düzenli tüketerek daha dinç ve enerjik olabilirler."

Ginkgo Biloba tarihsel olarak beyin sağlığını destekleyen bitkiler arasında yer almıştır. Düzenli tüketildiğinde hafıza sorunlarını hafifletebileceği ve yaşlanmaya bağlı bilişsel gerilemeyi yavaşlatabileceği bilimsel çalışmalarla da desteklenmektedir.

"Alzheimer ve diğer nörolojik hastalıklar geçmişte bu kadar yaygın değildi. Bunun en büyük nedeni beslenme alışkanlıklarımızdaki değişikliktir. İşlenmiş ve katkı maddesi içeren gıdalar yerine doğal beslenmeye dönmeliyiz. Beslenmemiz ne kadar doğal olursa vücudumuzu o kadar uzun süre genç ve sağlıklı tutabiliriz.

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.