Meme kanseri, kadınlar arasında giderek yaygınlaşıyor. Daha önce 40'lı yaşlarda görülen bu hastalık, artık 20'li yaşlarda kendini gösteriyor. Amerikan Kanser Derneği, meme kanserinden korunmak için sebze, meyve ve tam tahıllı besinlerin tüketilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Kanseri düşürmeye yarayan besinleri sıralıyor:
Ceviz: Kanserli hücrelerin küçülmesini sağlar. Kanserden korunmak için her gün mutlaka 2-3 tam ceviz tüketmek gerekir.
Domates: Özellikle pişmiş domates, meme kanseri riskini düşürür. Tedaviye yardımcı olur.
Yağlı balıklar: Omega-3 içeren balıklar, hem kalbi korur. Hem de meme kanseri riskini azaltır. Haftada 2 gün balık tüketmek gerekir.
Yeşil çay: Bolca antioksidan içerir. Günde en az bir fincan içmek, kanserli hücrelerin oluşumunu engeller.
Zerdeçal: Anti kanserojendir. Kanserli hücrelerin oluşmasını ve yayılmasını engeller.
Kuru fasulye: Haftada en az 2 gün kuru baklagilleri tüketmek, meme kanseri riskini azaltır.
Keten tohumu: Kan basıncını dengeleyen keten tohumu, meme kanserinde tümörün büyümesini engeller. Günde 1 çay kaşığı kadar tüketmek gerekir.
Ispanak: Bolca antioksidan içerir. Meme kanseri riskini yüzde 16 oranında azaltır.
Zeytinyağı: Kanserli hücrelerin büyümesini engeller.
Yaban mersini: Kırmızı renkli meyveler, anti kanserojen etki gösterir. Meme kanseri riskini yarı oranında azaltır.
Sarımsak: Çiğ tüketildiğinde kanser oluşumunu engeller.