Kolesterol ihmale gelmiyor. Uzmanlar, tüketilmesi gereken 7 besin grubunu sıralıyor:
YULAF: Tam tahıllı yiyecekler, kalbi korur. Kötü kolesterolü düşürür.
SEBZE VE MEYVELER: Günde 5 porsiyon sebze ve meyve tüketmek, kalp hastalığı felç ve kansere karşı korur.
SAĞLIKLI YAĞLAR: Tekli ve çoklu doymamış yağlar, kolesterole iyi gelir. Sağlıklı yağlar avokado, işlenmemiş kuruyemişler ve zeytinyağıdır.
BAKLAGİLLER: Nohut ve mercimek gibi baklagiller kolesterolü düşürür.
KURUYEMİŞLER: İçerdiği sağlıklı yağlar sayesinde kalp sağlığını korur.
SOYA ÜRÜNLERİ: Kötü kolesterolün yükselmesini önler.
BİTKİ STEROLLERİ: Meyve, sebze, sert kabuklu yemişlerde ve tahıllarda düşük seviyelerde bitki sterolleri bulunur. Bitki sterolleri içeren yiyecekler yemek, 'kötü' LDL kolesterolü azaltabilir.