Kan şekeri ani yükselişler ve düşüşler gözü etkiliyor! Bulanık görme şeker habercisi

Kan şekerinde yaşanan ani yükseliş ve düşüşler gözü etkiliyor. Şeker hastalığı kontrol edilmediği takdirde ciddi görme kayıplarına sebebiyet verebiliyor. İşte sizler için derlediğimiz 24 Şubat tarihli TAKVİM gazetesi sağlık tavsiyeleri...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :24 Şubat 2022
Kan şekeri ani yükselişler ve düşüşler gözü etkiliyor! Bulanık görme şeker habercisi

Kan şekerinde yaşanan ani yükseliş ve düşüşler, gözün görmeyi sağlayan sinir tabakası olan retinadaki damarların etkilenmesiyle diyabetik retinopati hastalığına sebep olabiliyor. Op. Dr. Adnan İpçioğlu, özellikle 10 yıldan fazla diyabet hastası olan kişilerde diyabetik retinopati görülme sıklığının arttığını belirtiyor. "Diyabeti olan bütün hastalar için bu göz hastalığı riski bulunuyor. Hastaların en azından yılda bir kere kapsamlı göz muayenesi yaptırmasında fayda var. Bir kimse ne kadar uzun süredir diyabet hastası ise bu kişide diyabetik retinopati gelişme riski o kadar fazlalaşıyor" diyor. Diyabetik retinopatiyi tedavi eden etkisi ispatlanmış tek yöntemin "lazer fotokoagülasyon" olduğunu söyleyen İpçioğlu, şu bilgileri veriyor: Diyabetin erken döneminde bulanık görme şikayeti ile sıkça karşılaşılıyor. Bu kan glikoz seviyesindeki yükseklikten kaynaklanabilir. Birkaç hafta alabilir.



AĞRIYA DİZ ÇÖKMEYİN
Dizdeki kireçlenme, hayatı çekilmez kılıyor. Son çare ise diz protezinden geçiyor. Prof. Dr. İbrahim Azboy, "Kilo verme, egzersiz, fizik tedavi, eklem içi enjeksiyonlar gibi yöntemler başarılı olmadığında ve eklem kıkırdağı aşınıp kemikler birbirine temas ettiğinde artık diz protezi ameliyatı gündeme gelir. Hastanını aktivite düzeyi, işi ve hobile ameliyat kararı vermede etkilidir. En ideal yaş aralığı 65 ila 80 arası. Diz protezleri 20 ila 25 yıl ağrısız bir eklem sunmaktadır" diyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN