Kırmızı et tüketimi Alzheimer'a davetiye çıkarıyor!

Kırmızı et tüketimi, beyin hücrelerine zarar veriyor. Alzheimer riskini artırıyor.

Giriş Tarihi:
Kırmızı et tüketimi Alzheimer'a davetiye çıkarıyor!

Son yıllarda görülme sıklığı artan Alzheimer, halk arasında bunama olarak biliniyor. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu, yaşam tarzının bu hastalığı önlemede etkili olduğunu açıklıyor.

Düşük eğitim, hipertansiyon, obezite ve diyabetin Alzheimer riskini artırdığını söylüyor. "Rafine şeker ve tahıl, kırmızı ve işlenmiş et, doymuş yağlar ve yüksek miktarda şekerli içecek tüketimi bağırsak mikrobiyotasını olumsuz etkiler. Akdeniz diyeti kronik inflamasyona ve ilgili hastalıklara karşı koruma sağlar ve Alzheimer riskini azaltmada etkili olur" diyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.