ZAMANI DURDURAN REÇETE
Yıllara meydan okuyan genç ve ışıl ışıl bir cilde sahip olmanın yolu, doğru beslenmekten geçiyor. Dermotoloji Uzmanı Dr. Mehmet Özeren, şu önerilerde bulunuyor:
▼ Günde 2 litre su için. Aksi halde vücut susuz kalır. Bu da yaşlanmayı artırır.
▼ Demir, çinko, bakır, selenyum, iyot cildi korur. Bu elementler, kırmızı et, süt ve ürünleri, deniz mahsulleri, fındık, yeşil mercimek ve tahıllarda olur. ▼ Sebze ve meyveler, içerdiği serbest radikallerle hücre hasarını engeller. C vitamini içeren kivi, ananas, çilek cildi korur.
▼ Proteinler organları korur. Balık ve yumurtada bulunur.
BİR KASE SAĞLIK
Türk mutfağının en lezzetli çorbalarından tarhana, hastalıklara karşı koruyor. Faydaları sıralanıyor:
● Günlük vitamin ve mineral ihtiyacını karşılar.
● Antioksidan deposudur. Kanserli hücrelerle savaşır.
● Grip ve soğuk algınlığını önler.
● Besleyicidir, uzun süre tok tutar.
● Menopozda kemik erimesine karşı koruma sağlar.
KATARAKTA KAYISI YETER
Antioksidan deposu kayısı, kalp sağlığını korur. Tansiyonu ve kolesterolü dengeler. Kansızlığa karşı koruma sağlar. Yaşlanmayı geciktirir. Kabızlık ve şişkinliği alır. Kataraktla mücadele eder.
KANSIZLIĞA KIRMIZI ERİK
Vitamin deposu kırmızı erik, yaşlanmaya savaş açıyor. Lifli yapısı sayesinde metabolizmayı hızlandırıyor. Kansızlığı bitiriyor. Pankreas kanseriyle savaşıyor.
NANEYLE CİĞERLER GÜÇLÜ
Hoş kokulu nane, dişleri temizliyor. Sivilcelerle mücadele ediyor. Sindirim sistemini çalıştırarak hazımsızlığı bitiriyor. Yorgunluğu alan nane, akciğerleri temizliyor. Karaciğer ve prostat kanseriyle savaşıyor.